Raportare cu surprize – Care este numărul real al cazurilor de COVID-19 din județ

0

94 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate, în Teleorman, de la debutul pandemiei și până miercuri, 6 mai, conform celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Trategică.

Cu o diferență de 15 cazuri în minus față de informarea de marți, 5 mai, ar părea că numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 scade, lucru practic imposibil.

Autoritatile explică diferența de cazuri prin raportările făcute de instituții diferite în cele două zile, respectiv de către ISNP, pentru marți, și de DSP Teleorman, pentru miercuri.

Numărul real al cazurilor confirmate la nivelul județului și pentru care DSP Teleorman a efectuat anchetele epidemiologice este de 94, potrivit directorului instituției, Stelian Cristea.

Pentru cele 15 cazuri până la numărul de 109 raportat cu o zi în urmă, anchetele epidemiologice au fost făcute de alte direcții de sănătate publică, din alte județe sau București.

Pe de altă parte, până miercuri, 6 mai, la nivel national au fost confirmate 14.107 cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu un plus de 270 de cazuri față de informarea precedentă. Din totalul persoanelor confirmate cu COVID-19, 5.788 s-au vindecat și au fost externate.

În schimb, 858 dintre persoanele infectate cu noul coronavirus au decedat până miercuri, 6 mai, între acestea și șase din Teleorman.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.545 de persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivelul județului, cea mai recentă informare a CJSU arată că în centrele de carantină aflate în funcțiune sunt cazate 169 de persoane. Alți 149 de teleormăneni sunt izolați la domiciliu și monitorizați pasiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here