PSD Alexandria, atac dur la liberali: “Lăsați aberațiile, creșteți alocațiile!”

0

Alocațiile copiilor ar fi trebuit să crească începâd cu data de 1 iulie, după ce Parlamentul a respins ordonanța de urgență 2/2020 care amâna termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

Cu acestea, alocațiile vor rămâne la valoarea din prezent, după ce Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională legea adoptată de Parlament. Curtea Constituţională a anunţat că va dezbate, în data de 15 iulie, sesizarea Guvernului cu privire la dublarea alocaţiilor.

Între timp, liderii PSD critică decizia Executivului condus de Ludovic Orban de a refuza mărirea alocațiilor pentru copii și le amintec liberalilor că, pe vremea în care erau în opoziție, au susținut demersul, dar odată ajunși la putere se opun vehement și folosesc toate mijloacele avute la îndemână pentru a tergiversa aplicarea unei legi așteptată de peste patru milioane de copii și părinții acestora.

“Lăsați aberațiile, creșteți alocațiile!
Guvernul PNL nu are un program economic care să permită creșterea alocațiilor pentru copii dar continuă să cheltuie bani pentru tunurile date de firmele de partid pe timpul Stării de Urgenţă şi al Stării de Alertă. Din această cauză, liberalii nu mai au bani pentru majoararea alocațiilorSD susţine aplicarea legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii şi va iniţia o moţiune de cenzură dacă liberalii nu vor respecta actul normativ votat de Parlament la iniţiativa social democraţilor. Actul normativ adoptat de PSD în decembrie 2019 prevede dublarea alocaţiilor, de la 150 la 300 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

PSD a iniţiat şi a votat acest act normativ cu responsabilitate, indicând sursele de finanţare, dar liberalii nu au ţinut cont de asta. Acum, liberalii mint ca de obicei:
În timp ce firmele din anturajul PNL dau tun după tun, în timp ce liberalii au decis să scutească băncile și corporațiile de plata unor taxe de miliarde de lei, PNL refuză o necesară majorare a alocațiilor pentru copii.

PSD va depune moţiune de cenzură şi va susţine doar un guvern care va dubala alocaţiile în acest an:
– alocațiile pentru copii sunt în continuare mult prea mici în raport cu necesitățile pentru creșterea unui copil;
– natalitatea din România este într-o scădere accentuată, ceea ce impune măsuri foarte consistente pentru încurajarea natalității;
– dublarea alocaţiilor, ca şi majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, reprezintă motare pentru relansarea economică. Măsurile susţin puterea de cumpărare a românilor şi implicit susţin consumul şi cerere, ceea ce duce automat la creşterea producţiei”, este mesajul transmis de organizația din Teleorman a Partidului Social Democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here