PSD a inițiat propunerea legislativă ce prevede testarea periodică gratuită a elevilor – Dănuț Cristescu: “Câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev”

0

Social-democrații au inițiat propunerea legislativă prin care este asigurată testarea periodică gratuită a elevilor, astfel încât procesul educațional să se poată derula, în continuare, față în față, iar copiii să nu treacă, încă o data, la cursurile în on-line, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

Potrivit parlamentarului teleormănean, fiecare elev care frecventează cursurile unei instituții de învățământ va beneficia de câte două teste antigen pe săptămână.

“În cele mai multe dintre țările Uniunii Europene se procedează așa cum a cerut PSD încă din 2020. Se testează și sunt trimiși acasă doar elevii bolnavi, în timp ce elevii sănătoși continuă să vină la cursuri.

Cele mai multe țări europene nu prevăd niciun fel de prag pentru închiderea școlilor la nivel local sau regional, în condiții pandemice. Se merge pe principiul închiderii punctuale, dacă este cazul, atunci când apar focare într-o școală sau alta.

Guvernul Cîțu nu a făcut nimic în ultimele luni, a refuzat să ofere cadrelor didactice și elevilor alternativa testării gratuite.

PSD a inițiat o propunere legislativă prin care să se asigure testarea periodică gratuită a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică.

Se va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România”, transmite senatorul Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here