PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene – Dănuț Cristescu: “A atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR”

0

PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, prin care cere guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR să-l schimbe urgent din funcție pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, după ce acesta “a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR”, a anunțat senatorul PSD Dănuț Cristescu.

“Sunt prea multe și prea grave greșelile acestuia, prea acută incompetența sa, prea mari pagubele produse României, pentru a mai putea rămâne în funcție.

Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR! Spre deosebire de țările europene, unde PNRR-urile înseamnă redresare și dezvoltare, în România, sub “autoritatea” lui Ghinea, PNRR-ul – ținut la secret și despre care nu știe nimeni ce conține – aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri, deghizate propagandistic în reforme.

Este de neacceptat ca România să piardă miliarde de euro din cauza incompetenței și superficialității ministrului Ghinea!”, spune Dănuț Cristescu.

Mai mult, senatorul PSD trece de PNRR, unde ministrul Ghinea „a atins nivelul maxim al incompetenței sale”, și aduce un alt argument pentru care ministrul de la Fonduri Europene trebuie să plece din funcție – programele de coeziune, unde absorbția a ajuns să fie nesemnificativă, doar 0,2 miliarde de euro, ceea ce face practic imposibilă decontarea proiectelor de către autoritățile locale.

“Nu doar din PNRR ci, de exemplu, din programele de coeziune, unde absorbția a ajuns să fie nesemnificativă, doar 0,2 miliarde de euro, ceea ce face imposibil ca în conturile României să ajungă cele 15 miliarde de euro ce mai trebuiau atrase în actualul exercițiu financiar. Autorităților locale le este imposibil să deconteze proiectele pentru care s-au îndatorat – inclusiv cele destinare gestionării crizei Covid, în valoare totală de 910 milioane de euro – pentru că nici acum nu s-a finalizat evaluarea lor, deși termenul era decembrie 2020-ianuarie 2021!“, mai susține Dănuț Cristescu

“Ministrul ZERO”, așa cum îl numește pe Cristian Ghinea senatorul PSD Dănuț Cristescu, ar trebui să le explice românilor “de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicație, direct prin PNRR”, dar și de ce sunt țări care au reușit să ia bani pentru irigații prin PNRR, dar pentru România acest lucru s-a dovedit imposibil de obținut.

“Ministrul ZERO trebuie să vină în Parlament și să explice pe larg românilor de ce avem un program făcut de firmele de consultanță, aceleași la care vor ajunge mare parte din banii din PNRR.

Ministrul ZERO trebuie să explice românilor de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicație, direct prin PNRR, în vreme ce firmele românești, afectate de pandemie, nu primesc niciun sprijin prin PNRR.

Ministrul ZERO trebuie să le explice românilor de ce Polonia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia sau Franța au reușit să ia bani pentru irigații prin PNRR, iar România nu!

Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece! Orice zi în funcția de ministru al Fondurilor Europene înseamnă agravarea situației Românei, adâncirea pierderilor masive de bani europeni. Și pierdem toți românii, indiferent de opțiunea politică”, transmite senatorul Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here