Proiectul de lege pentru plafonarea prețului la gaz și energie electrică va fi votat săptămâna viitoare/ Dănuț Cristescu: “Singura soluție care poate bloca scumpirile”

0

Au început dezbaterile în comisii pentru plafonarea prețului la energie electrică și gaze, a anunțat, miercuri, senatorul PSD Dănuț Cristescu, parlamentarul social-democrat precizând, încă o data, că aceasta “este SINGURA soluție care poate bloca scumpirile și-i obligă pe producătorii de energie să participe la efortul de susținere a populației și economiei”.

Potrivit alesului PSD, orice altă variantă este de natură să permită creșterea în continuare a prețurilor și, prin urmare, a profiturilor furnizorilor de electricitate și gaz.

“Este profund anormal și nociv ca populația și firmele să fie sufocate de scumpiri galopante, ca o inflație tot mai mare să macine puterea de cumpărare, doar în beneficiul unor profituri peste măsură ale firmelor din energie”, susține senatorul PSD.

Proiectul PSD a fost dezbătut în Comisia Economică a Senatului, Buget Finanțe, Energie, iar în prezent este așteptat punctul de vedere al Consiliului Concurenței și el al ministerului Energiei.

Potrivit calendarului stabilit, luni, 18 octombrie, se va da votul, atât în Comisii cât și în plenul Senatului, iar ulterior, susține senatorul Dănuț Cristescu, tot în regim de urgență va fi dezbaterea și votul decisiv din Camera Deputaților.

“Facturile la energie electrică se vor REDUCE cu până la 43%

Facturile la gaz se vor reduce cu 23%

Consumatorii vor primi și o COMPENSAŢIE pentru majorările de preț operate deja de furnizori

Este INTERZISĂ orice scumpire a prețurilor energiei și gazelor, în următoarele 6 luni.

Avem nevoie de cât mai multe semnături pentru a-i convinge şi pe parlamentarii din celelalte partide să voteze proiectul de lege!”, a transmis Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here