Proiectul Cazierul Rutier Online, adoptat în Senat/ Dănuț Cristescu: “Este o măsură simplă, care nu costă nimic bugetul de stat, prin care se pun la dispoziția șoferilor date care îi privesc”

0

Proiectul de lege susținut de senatorul PSD Dănuț Cristescu, prin care șoferii vor avea acces online la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice a fost votat de Senat, cu 110 voturi “pentru”.
Măsura este una necesară, spune senatorul PSD de Teleorman, în contextul în care, în prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare, dar numai după ce șoferul a depus o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care îl are în evidență.

“În ședința de plen a Senatului de ieri, a fost votat, cu 110 voturi pentru din 111 prezenți, proiectul Cazierul Rutier Online.
Este un proiect pe care l-am inițiat în această sesiune și care permite șoferilor să aibă acces online – permanent și neîngrădit – la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
În prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare, dar numai după ce șoferul a depus o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care îl are în evidență.
Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare este necesară, și de bun simț, pentru toți șoferii care pot rămâne fără permisul de conducere odată ce au acumulat 15 puncte de penalizare.
Este o măsură simplă, care nu costă nimic bugetul de stat, prin care se pun la dispoziția șoferilor date care îi privesc și pe care Poliția Română le are deja, și mă refer la evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto”, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here