Proiect depus spre finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a grădinițelor și școlilor din Alexandria/ Victor Drăgușin: “Punem EDUCAȚIA pe primul loc”

0

A fost depus spre finanțare prin PNRR proiectul ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Alexandria”, un proiect de modernizare a bazei materiale și de dotare a unităților de învățământ eligibile (cu excepția Liceului Tehnologic ”N. Bălcescu” care are proiect deja depus la Ministerul Agriculturii), a transmis, vineri, primarul Victor Drăgușin.

“Punem EDUCAȚIA pe primul loc – 15.912.949,42 lei pentru un proces educațional de calitate, modern și incluziv
Am depus spre finanțare prin PNRR, cel mai important proiect de modernizare a bazei materiale și de dotare a TUTUROR unităților de învățământ eligibile (cu excepția Liceului Tehnologic ”N. Bălcescu” care are proiect deja depus la Ministerul Agriculturii).
,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Alexandria” este rezultatul muncii colegilor din primărie și a tuturor echipelor manageriale din unitățile de învățământ, cărora le mulțumesc pentru implicare, efort și coordonare. Nu a fost ușor, dar am reușit!”, a transmis Victor Drăgușin.

Potrivit edilului reședinței de județ, proiectul are o valoare totală de 15.912.949,42 lei și include Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”; Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”; Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”; Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”; Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”; Școala Gimnazială nr. 7; Școala Gimnazială ”Alexandru Colfescu”; Liceul Teoretic ”Constantin Noica”; Liceul Teoretic ”Alexandru Ghica”; Liceul Tehnologic nr. 1; Grădinița cu P.P. nr. 4; Grădinița cu P.P. nr. 7; Grădinița cu P.P. nr. 6; Grădinița cu P.P. ”Ion Creangă”.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional, prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Obiectivele specifice proiectului sunt: dezvoltarea competențelor digitale pentru elevii și preșcolarii din școlile, liceele și grădinițele din Alexandria, incluse în proiect, ca urmare a asigurării accesului la tehnologie prin laboratoare informatice echipate (câte un laborator informatic/unitate de învățământ) și echipamente tehnologice dedicate, în decursul perioadei de implementare a proiectului; creșterea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele școlare din cadrul unităților de învățământ prin asigurarea de materiale didactice specifice și a unei infrastructuri școlare calitative și moderne, adaptate vârstei elevilor astfel încât să fie creat un mediu de lucru plăcut și sănătos, în decursul perioadei de implementare a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here