„Primul Ajutor în Alexandria” – Elevii din cinci școli au fost instruiți în acordarea primului ajutor

0

După ce cadrele didactice din unitățile școlare din Alexandria au fost instruite în acordarea primului ajutor, a venit rândul elevilor să învețe manevrele și procedurile de acordare a primului ajutor. Astfel, în cursul acestei săptămâni, elevii de la Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au fost instruiți în acordarea primului ajutor, în cadrul proiectului „Primul Ajutor în Alexandria”, inițiat de Filiala de Cruce Roșie Teleorman în parteneriat cu Primăria Alexandria.

 

După ce au fost instruite cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din Alexandria, săptămâna aceasta, cei care au învățat primul ajutor au fost elevii de gimnaziu din municipiul Alexandria.
Proiectul „Primul Ajutor în Alexandria” este o inițiativă a filialei de Cruce Roșie Teleorman în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria.
Au participat cu interes elevii de la unitatile școlare: Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare
Elevii participanți au învățat manevrele și procedurile de acordare a primului ajutor, cum sa realizeze diverse tipuri de bandaje, au exersat pe echipe și s-au bucurat de o atmosferă prietenoasă împreună.
La final, cu toții și-au propus să se revadă anul viitor la competiția „Sanitarii Pricepuți”, pentru a-si arata fiecare echipaj priceperea și îndemânarea în acordarea primului ajutor”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii Teleorman.

Parteneriatul încheiat între Primăria Alexandria și Crucea Roșie Teleorman are drept obiectiv instruirea unui număr cât mai mare de persoane din unitățile școlare de pe raza municipiului Alexandria, care să dobândească deprinderile privind acordarea primului ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here