Primarul Victor Drăgușin a semnat contractul de reabilitare a clădirii de laboratoare a Liceului Rulmentul

0

Primarul Victor Drăgușin a semnat ieri, 27.10.2020, contractul de finanțare nr. 6250/ 27.10.2020 privind implementarea proiectului pentru obiectivul de investiții ,,REABILITARE CLADIRE LABORATOARE LA LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 ALEXANDRIA (FOST GRUP SCOLAR TEHNIC)”.
În data de 29.11.2018 a fost depusă cererea de finanțare pentru acest obiectiv de investiții, prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS, avand cod SMIS 124095.

Urmare semnării contractului de finanțare, încheiat între Primăria Municipiului Alexandria, Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, vă prezentăm lucrările care se vor executa în cadrul proiectului mai sus-menționat, după cum urmează:

  •  lucrari de intervenție asupra anvelopei constructiei prin: înlocuirea tâmplăriei cu una din PVC cu performanță energetică superioară, înlocuirea unor ochiuri de geam cu fereastre cu deschidere oscilobatantă, montarea unui sistem de climatizare performant, adaptat spațiilor care fac obiectul proiectului, demontarea învelitoarii din tablă, executarea unei învelitori noi, din tablă ambutisată multistrat, refacerea instalației de paratrăsnet, demontarea burlanelor din tablă, montarea jgheaburilor și burlanelor din tablă ambutisată multistrat, desfacerea termoizolației exterioare din polistiren și înlocuirea ei cu termosistem din polistiren.
  • lucrări de intervenție pentru instalațiile aferente clădirii:
    – Instalații electrice: (racord electric, priză de pământ, tablouri electrice de forță și circuite de forță);
    – Instalații termice: (echilibrarea termodinamică a corpurilor de încalzire, a coloanelor de agent termic, echilibrarea rețelei de distribuție a apei calde de consum, utilizarea panourilor solare pentru prepararea individuală /colectivă a a.c.c);
    – Instalații sanitare: (înlocuirea obiectelor sanitare).

Pentru amenajarea laboratoarelor și atelierelor de mecanică și electrotehnică se propun dotari cu mobilier, echipamente și utilaje necesare, pentru: prelucrări mecanice pe mașini cu comandă numerică, controlul calității, proiectare constructivă tehnologică C.A.D., instruire S.S.M., instruire tehnologică, laborator electrotehnică, atelier electrotehnică.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 3.078.893,50 lei, iar durata de realizare a investiției este de 10 luni.
Totodată menționăm faptul că banii nu sunt alocaţi de Guvernul Orban așa cum anumite publicații din presa locală au prelucrat informația în mod eronat și au dat-o spre publicare!
Precizăm faptul că sunt fonduri europene accesate de către Primăria Municipiului Alexandria, drept pentru care, solicităm ca această investiție să nu fie asociată vreunui partid politic care urmărește publicitatea în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here