Primarul Victor Drăgușin a marcat Ziua Eroilor: „Nu îi puteam uita pe cei ce au luptat și murit pentru ca România să existe”

0

Eroii neamului, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, dar și ostaşii din alte state care îşi dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Alexandria sunt comemoraţi, în fiecare an, în ziua de Înălțare, în cadrul unor ceremonii organizate de autorități.

La aceste manifestări participă, de obicei, reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, operatorilor economici, ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale, reprezentanţii filialelor veteranilor de razboi, filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai revoluţionarilor, dar și cetăţeni ai municipiului Alexandria.

În acest an însă, pandemia de coronavirus a modificat radical modul în care se derulează lucrurile, astfel că oficialitățile au marcat Ziua Eroilor fără ceremonia devenită o tradiție. Locul acesteia a fost luat însă de mesaje postate pe rețelele de socializare și de coroane depuse la Cimitirul Eroilor.

O coroană de flori a depus, joi, la Cimitirul Eroilor primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, care a ținut să scrie și câteva cuvinte prin care să-și exprime recunoștința pentru cei care s-au jertfit pentru țară și neam.

Eternă recunoștință eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea acestei țări și a poporului nostru! Eroii acestor vremuri nu luptă cu arma în mână în tranșee, iar inamicul este invizibil, astăzi, în ziua Înălțării Domnului, nu îi puteam uita pe cei ce au luptat și murit pentru ca România să existe și noi să fim un popor liber, de aceea am mers și am depus o coroana de flori în Cimitirul Eroilor pentru veșnica pomenire a eroilor îngropați la Alexandria. Odihnă veșnică și eternă recunoștință!”, este mesajul primarului Alexandriei, Victor Drăgușin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here