Primarul Costel Strâmbu are proiecte ambițioase pentru Piatra – Locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ, unități școlare moderne și un dispensar uman la standarde europene

0

A reușit să miște lucrurile în bine în localitatea Piatra, încă de la preluarea mandatului, la alegerile din 2020, însă liberalul Costel Strâmbu spune că mai are mult de lucru pentru ca localitatea să arate ca o comună europeană a anului 2023.

 

Pentru că se ghidează pe principiul că ce faci se vede, nu trebuie vândut prea mult, primarul Costel Strâmbu a trecut repede în revistă ce a reușit să realizeze în jumătatea de mandat petrecută la conducerea comunei Piatra, respectiv modernizarea sistemului de iluminat public (vechiul sistem a fost înlocuit cu unul cu leduri), amenajarea cimitirului din localitate și pietruirea căilor de acces, pietruirea drumurilor comunale, modernizarea sursei de apă, reabilitarea grădiniței, și a bazei sportive, montarea de coșuri de gunoi pe raza localității, realizarea unui sistem de supraveghere video pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, achiziția unei centrale termice pentru biserica din localitate și demararea lucrărilor pentru sala de sport, după care ne-a prezentat proiectele aflate în diferite stadii de implementare.

Astfel, pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny este depus proiectul de asfaltare a drumurilor de interes local, în timp ce reabilitarea Căminului Cultural este deja în faza de licitație la Compania Națională de Investiții.

Mai mult, la Piatra se vor construi, prin PNRR, locuințe pentru tinerii specialiștii din sănătate și educație și învățământ, se va reabilita dispensarul umar și se vor moderniza clădirea liceului, școala gimnazială, precum și grădinițele. De asemenea, a fost depus și proiectul de extindere a canalizării la CNI.

“Eu am început mandatul, acum mai bine de doi ani, cu speranța că pot să fac lucruri bune pentru cetățeni, iar faptul că ei au văzut în mine potential și mi-au dat votul de încredere a fost o responsabilitate foarte mare pentru mine și este în continuare. Cred că tot ce reușim să facem în localitate, eu împreună cu echipa mea, contribuie la un nivel de trai mai bun pentru cetățeni, la condiții de viață mai bune. Vorbim de grădinițe și școli moderne pentru copii, pentru ca ei să-și poată desfășura activitățile educaționale în condiții dintre cele mai bune, despre sisteme de alimentare cu apă și canalizare funcționale, despre drumuri bune, un cămin cultural modernizat pentru derularea de activități culturale…Sunt multe lucruri de făcut, dovadă proiectele numeroase pe care le avem depuse sau deja demarate, în diferite stadii de implementare”, a spus Costel Strâmbu, primarul comunei Piatra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here