Acasă ACTUALITATE Primarii PSD din județ, revoltați că nu au primit bani la rectificarea...

Primarii PSD din județ, revoltați că nu au primit bani la rectificarea bugetară/ Victor Drăgușin, primarul Alexandriei: „Alexăndrenii pot să stea liniștiți, pentru că funcționarea orașului nu va avea de suferit”

0

Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, alături de care s-au aflat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, precum și mai mulți primari PSD din județ, între care Gheorghe Budică, primarul comunei Orbeasca, Ionel Gerea, primarul comunei Islaz,  primarul comunei Tătărăștii de Jos, Aurelian Neagoe, și primarul comunei Măgura, Atanase Ionescu, a ținut, miercuri, o conferință de presă, în care a criticat măsura Guvernului PNL de a aloca bani, la rectificarea bugetară, numai primarilor liberali, în timp ce edilii social-democrați nu au primit niciu leu și sunt nevoiți să se descurce cu banii pe care îi au.

Pe de altă parte, spune Adrian Gâdea, puținii primari PSD care au primit bani din fondul de rezervă sunt cei care conduc localități în care PNL a obținut un scor foarte bun la alegerile parlamentare. Dacă va lua sau nu o măsură în ceea ce-i privește pe acei primari PSD, „vreo cinci-șase” la număr, după cum susține Adrian Gâdea, care au lăsat garda jos la alegerile parlamentare și nu au făcut o campanie așa cum trebuie pentru PSD, va fi cunoscut după 1 ianuarie, în urma unor analize ce vor fi făcute în partid.

Prezent la conferința de presă, Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, a precizat că alexăndrenii pot să stea liniștiți, pentru că funcționarea orașului nu va avea de suferit, cu toate că reședința de județ nu a primit niciun leu de la Guvern. De asemenea, spune primarul Alexandriei, va fi depusă o plângere penală, întrucât rectificarea bugetară prin care localitățile PSD nu au primit bani este „o ilegalitate, este o chestiune penală”.

„Domnul președinte (n.r. Adrian Gâdea) spunea că este o ticăloșie, eu încerc să fiu mai explicit și o să spun că este o ilegalitate, este o chestiune penală ce au făcut cei din Guvern (…) Pe lângă plângerea administrativă, am discutat deja să facem și o plângere penală. Guvernul, ca instituție, nu are voie să utilizeze resursele țării în mod a priori. Această ilegalitate trebuie să fie stopată de magistratura din România. Dacă nu vor fi sancționate aceste derapaje, orice guvern care va veni va da aceste recompense primarilor, să zicem, care i-au susținut în alegeri. Este un lucru anormal. Dar eu am încredere în jurământul depus de magistrați, că ei vor interpreta legea corect și că vor sancționa ilegalitățile”, a precizat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here