Primăria Alexandria pune la dispoziția alexăndrinenilor o nouă metodă de plată a taxelor și impozitelor, pentru a evita cozile de la ghișeu

0

Primăria Alexandria are, începând cu data de 15 martie, un site nou, dar și o nouă metodă de achitare a taxelor și impozitelor locale, pusă la dispoziția cetățenilor, astfel încât aceștia să evite cozile formate la ghișeu. Este vorba, conform reprezentanților instituției, despre platforma online https://online.alexandria.ro/AvansisOnline/#/iro/login, prin care alexăndrenii pot vizualiza și achita taxele și impozitele locale din confortul căminului, chiar și de pe telefonul mobil, inclusiv plata aferentă serviciilor de salubrizare.

Mai mult, alexăndrinenii pot descărca aplicația Avansis Mobile dezvoltată de Integrisoft Solutions, direct pe telefonul mobil și complete pașii necesari.
“Pas 1) Alegeți insituția: Alexandria, TR
Pas 2) În situația în care optați pentru activarea contului prin bifarea câmpului privind completarea electronică a formularului de activare din aplicație astfel, prin accesarea butonului ”Pasul următor”, veți introduce următoarele date: email, telefon, C.N.P., foto carte de identitate.
În situația în care aveți deja un cont, vă rugăm să inserați datele pentru autentificare.
Modalitatea de accesare a platformei online Avansis Online:
-pentru utilizarea modulului este necesar crearea unui cont valid;
-pentru aprobarea noului cont creat online, cetățenii trebuie să se prezinte la Primăria Alexandria, str. Dunării, nr. 139, împreună cu actele originale necesare înrolarii și cererea de asociere (cererea de înrolare*), emisă automat de platformă, printată și semnată abia după închierea fluxului de pe platformă (depunerea cererii).
– persoanele fizice/ juridice care dețin semnătură electronică, asocierea se va realiza online, direct prin platformă”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

Programul de lucru cu publicul al Primăriei municipiului Alexandria este de luni până joi, între orelele 08:00 – 16:30 și vineri, între orele 08:00 – 14:00.

În urma aprobării deschiderii contului prin platforma online, cetățenii vor beneficia de următorele servicii: pot depune cereri pentru eliberarea Certificatelor de atestare fiscală în format electronic, semnate digital, fără a mai fi necesară prezentarea la ghișeu, depunerea Declarațiilor fiscale de tip mijloace de transport (auto).
Titularul unui cont poate reprezenta atât propria persoană, cât și una sau mai multe persoane fizice sau juridice.
Mai mult, pe fiecare ecran al platformei este prevăzută o pictogramă care permite vizualizarea manualului contextual/ help contextual, evidențiată printr-un cerc, în interiorul căruia este un semn de întrebare.

În ceea ce privește autentificarea pe platformă, primele etape necesare accesării serviciilor modulului sunt:
-pentru crearea unui cont, se accesează pictograma “Cont nou” – urmărindu-se pașii din manualul contextual/ help contextual, aferent ecranului de creare al contului.
-pentru accesarea platformei se introduc credențialele deja create (adresa de e-mail și parola aferentă), apoi se accesează câmpul de “Autentificare”. În situația în care se dorește păstrarea credențialelor de autentificare introduse, se va bifa caseta ”Ține-mă minte”.
-pentru resetarea parolei unui cont deja activat se acționează butonul “Am uitat parola” și se vor urmări pașii din manualul contextual/ help contextual, aferent ecranului de resetare a parolei.

În situația în care se dorește autentificarea, dar fără a introduce adresa de email și parola, vi se va afișa mesajul: “Autentificarea a eșuat! Vă rugăm introduceți din nou credențialele”.
Dacă se dorește autentificarea cu o adresă de e-mail necorespunzătoare și o parolă incorectă, se va afișa mesajul: “Autentificarea a eșuat! Vă rugăm introduceți din nou credențialele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here