Primăria Alexandria acuză Inspectoratul Școlar că blochează reabilitarea curții Liceului Teoretic Al. Ghica

0

Primăria Municipiului Alexandria a transmis, vineri, că de mai bine de un an de zile instituția așteaptă un acord de la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, pentru a putea demara lucrările de reabilitare a curții Liceului Teoretic Al. Ghica din reședința de județ. Acordul Consiliului de Administrație al I.S.J. Teleorman, cu privire la schimbarea destinației unor construcții aparținând Liceului Teoretic ”Al. Ghica”, în vederea demolării acestora este necesar, spun reprezentanții Primăriei Alexandria, pentru solicitarea și emiterea avizului conform al ministrului educației și cercetării, conform prevederilor art. 9, punctul 2 din Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, nr. 5.819/25.11.2016.

 

“Primăria Alexandria a revenit astăzi la adresa înaintată Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, în data de 7 ianuarie 2021 pentru obținerea acordului Consiliului de Administrație al I.S.J., cu privire la schimbarea destinației unor construcții aparținând Liceului Teoretic “Al. Ghica”, în vederea demolării acestora.

A trecut un an și I.S.J. nu a răspuns și nici nu a solicitat completarea documentației

(…) Necesitatea demolării vechilor structuri este determinată de implementarea proiectului „Amenajare curte la Liceul Teoretic Al. Ghica”, în Municipiul Alexandria, proiect pentru execuția căruia avem toate documentațiile întocmite și aprobate și am avut și bani prevăzuți anul trecut în buget. Finanțare pentru acest proiect am prevăzut și anul acesta cu speranța că cei de la I.S.J. vor considera și ei că este o necesitate. Necesitatea și oportunitatea acestei investiții este evidentă având în vedere starea avansată de degradare a incintei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

Obiectivele generale ale proiectului sunt: refacere structură rutieră existentă; construire trotuare din pavele; amenajare de spații verzi moderne; amenajare guri de scurgere pentru evacuarea apelor pluviale; realizare sistem de iluminat modern și eficient, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here