Primăria Alexandria a predat amplasamentul pentru construirea unei noi creșe în zona Peco

0

În calitate de beneficiar final, Primăria Alexandria a predat marți, 18 octombrie, amplasamentul în suprafață de 2.940 mp. din str. Șoseaua Turnu Măgurele, nr. 4, către Compania Națională de Investiții, structura de implementare, dar și către antreprenorul Hentza Business S.R.L., lider al Asocierii Hentza Business S.R.L. & Construzioni Generali Sud S.R.L., pentru demararea execuției lucrărilor pentru realizarea obiectvului de investiții ”Construire creșă mică, str. Șoseaua Turnu Măgurele, nr. 4, municipiul Alexandria, județul Teleorman”.

Pentru realizarea obiectivului de investiții, a fost semnat, între reprezentanții Primăriei Alexandria, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și reprezentantul Companiei Naționale de Investiții, contractul de finanțare pe data de 29 augutst, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 11.886.810,72 lei, T.V.A. inclus. Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe, Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/02 și prevede construirea unei creșe care poate susține o capacitate de 40 de copii, cu regim de înălțime – parter, separată în trei nuclee funcționale: administrativ (zonă de acces), sală copii și nucleu tehnico-gospodăresc.

Amplasarea creșei se va realiza în cadrul intravilanului municipiului Alexandria, într-o zonă liniștită, iar terenul propus pentru amenajarea contrucției va fi prevăzut cu spații verzi și locuri de joacă. Creșa va fi prevăzută cu: 4 dormitoare, 2 camere de joacă dotate cu vestiar, filtru și grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, coridoare, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă adminstrativă și nucleul tehnico-gospodaresc.

În exteriorul creșei, construcția va fi configurată cu rampă, pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități, configurate corespunzator, iar accesul în clădire va fi realizat cu acces separat pentru copii și personal.
Mai mult de atât, creșa va fi dotată atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.
Termenul limită prevăzut pentru implementarea proiectului este data de 31 decembrie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here