Prima ieșire a lui Iohannis după motivarea CCR – Președintele „tace mâlc” cu privire la revocarea lui Kovesi

0

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Varșovia, a susținut, joi, o conferință de presă comună cu șeful statului polonez, Andrzej Duda, la scurt timp după publicarea motivării CCR legată de conflictul instituțional președinte-ministrul Justiției, însă nu a făcut nicio referire la subiect.

„Întâlnirea această de astăzi bilaterală are loc într-un context jubilar foarte important. Serbăm 100 de ani pentru statele noastre, pentru România de Centenarul Marii Uniri, iar pentru Polonia e Centenarul dobândirii independenței. (…) Inițiativa celor Trei Mări și summitul din toamna acestui an de la București a fost un punct important în discuțiile noastre. Ambiția mea e să avem un summit care duce către proiecte palpabile, concrete. De aceea, după reușita întâlnirii de la Varșovia de anul trecut, vrem să facem următorul pas, de aceea intenționăm să avem, împreună cu Summit-ul celor Trei Mări, dorim să implicăm investitorii într-un format de tip Forum economic. Contăm pe partea americană și sunt convins că vom avea o reprezentare din partea SUA, contăm pe sprijinul european”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la scurt timp după ce a fost a făcută publică motivarea deciziei Curții Constituționale.

Șeful statului nu a făcut însă nicio referire la motivare Curții.

CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, în cazul conflictului președinte- ministrul Justiției, generat ca urmare a refuzului președintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Președintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea Laurei Codruța Kovesi pe motiv că cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, nu este una oportună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here