Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea cere modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență, astfel încât să poată depune proiecte și consiliile județene

0

Președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea a criticat, marți, într-o conferință de presă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), despre care spune că împiedică consiliile județene să depună proiecte de importanță majoră pentru comunități, în condițiile în care, spune social-democratul, Consiliul Județean “reprezintă pilonul esențial în ce înseamnă administrația publică la nivelul județului”.

“A fost adoptată o ordonanță, în timpul Guvernului Orban, privind elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență pentru România, în vederea accesării fondurilor europene, atât fonduri rambursabile cât și fonduri nerambursabile. Și constatăm, cu stupefacție, că autoritățile județene, mai precis consiliile județene, care reprezintă pilonul esențial în ce înseamnă administrația publică la nivelul județului sunt lipsite de posibilitatea de a depune proiecte și de a accesa fonduri europene prin acest PNRR. Și vreau să vă dau un singur exemplu pentru a înțelege ceea ce se întâmplă astăzi, că Guvernul Cîțu este practic Guvernul nedreptății, se vorbește în această ordonanță despre domeniile pe care pot fi depuse proiecte și accesate fonduri europene. Unul este cel al sănătății, se vorbește despre reabilitarea, modernizarea, extinderea unităților sanitare în general, inclusiv realizarea de construcții noi. Și constatăm cu stupoare că autoritățile județene nu pot depune proiecte și aceesa fonduri europene pentru reabilitarea unităților sanitare, desi au în subordine cele mai multe și cele mai mari unități sanitare. Nu se vorbește nimic nici de infrastructura rutieră. Sigur, cât timp consiliile județene nu sunt eligibile pentru acest PNRR, nici nu putea fi inclusă infrastructura rutieră la nivelul județului. De ce consiliile județene nu sunt eligibile prin acest PNRR? Mi-e greu să găsesc explicații. Probabil incompetența celor aflați, astăzi, la guvernare, probabil faptul că cei mai mulți dintre președinții de consilii județene sunt PSD… România reală este România care are nevoie de investiții, domeniul sănătății este un domeniu esențial. Eu îmi exprim speranța, de aici de la Alexandria, că acest Guvern va modifica acest act normativ, iar consiliile județene vor putea depune proiecte prin acest PNRR și vor putea accesa fonduri europene”, a spus, marți, Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here