Președintele PSD Adrian Gâdea critică dur organizarea congresului PNL – “Cea mai mare bătaie de joc la adresa cetățenilor obișnuiți care au respectat restricțiile pandemiei”

0

Liderul social-democraților din Teleorman, Adrian Gâdea critică în termeni duri congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, pe care-l definește ca fiind “cea mai mare bătaie de joc la adresa cetățenilor obișnuiți care au respectat restricțiile pandemiei”. Potrivit acestuia, “carnetul de partid a devenit mai tare decât certificatul verde în exceptarea de la restricțiile impuse”.

Mai mult, spune Adrian Gâdea, în timp ce guvernul se pregătește să treacă cursurile în online, partidul de guvernământ a adunat la congres nu mai puțin de 5.000 de delegați, încălcând toate regulile de protecție și distanțare impuse de pandemia de COVID-19, în plin val 4.

La doar câteva ore după încheierea congresului, pentru care Guvernul a relaxat regulile, bucureștenilor li s-au impus restricții suplimentare. Nu există nicio prevedere legală care să permită organizare de întruniri politice cu participare fizică în limita a 50% din sală, așa cum a susținut Arafat când a fost întrebat de ce s-a permis un tratament special pentru congresul PNL. Cel mai grav lucru în toată această șarlatanie este că cei din PNL și-au folosit funcțiile și autoritatea publică pentru a modifica legislația în sens opus evoluției pandemiei, doar pentru a-și crea portița legală pentru organizarea Congresului. Este un abuz de putere în disprețul cetățenilor și al sănătății publice. Cu o săptămână înainte de Congres, Guvernul a emis HG 990/17 septembrie 2021, în care a permis ca evenimentele culturale în limita a 50% din sală să fie organizate până la o incidență de 6 ‰.”, transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

Liderul social-democrat explică, totodată, și ce măsuri va lua PSD, referitor la organizarea congresului PNL, astfel că se va solicita oficial CNSU să prezinte public avizul dat și invocat de liderii PNL prin care ar fi permis organizarea Congresului PNL.

Este obligatoriu ca lumea să știe cine a semnat avizul și în baza căror prevederi legale a fost acordat. Raed Arafat a declarat că nu s-a făcut nicio derogare și că legea ar fi permis întruniri politice de amploarea celei de la Romexpo. Dar nu a precizat care sunt prevederile”, spune Adrian Gâdea.

De asemenea, mai spune Adrian Gâdea, PSD va chema în Parlament, la comisiile de specialitate, șefii poliției și ai DSU, DSP, CNSP pentru a explica de ce au relaxat condițiile pentru organizarea de evenimente în săli de spectacol (de la o incidență de maxim 1,5 ‰ până la 6 ‰) și de ce nu au intervenit pentru a aplica sancțiuni atunci când au fost sesizați înaintea și în timpul evenimentului, inclusiv prin numeroase apeluri la 112.

Totodată, PSD îl va chema pe ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, să explice în fața Parlamentului, “de ce a tolerat această mare bătaie de joc și a permis infectarea a celor 5.000 de delegați PNL, iar apoi transmiterea virusului de către aceștia pe întreg teritoriul României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here