Președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache, într-o postare pe un site de socializare, face apel către Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, dorind ca federația pe care o reprezintă să fie consultată înainte de luarea deciziilor.

Deși la început încântat de numirea Ecaterinei Andronescu în fruntea M.E. (datorită experienței acesteia, dar și a discuțiilor avute), Iulian Cristache afirmă: „După o lună de mandat a început să intervină sarabanda schimbărilor propuse în presă și mediul online. Ziua si propunerea, multe dintre ele numai de formă, fără fond, fără consultarea partenerilor sociali.”Susținându-și punctul de vedere, acesta spune despre Ecaterina Andronescu că „în calitatea pe care o are poate emite orice punct de vedere, numai că, fără consultare, riscă să creeze un haos la nivelul sistemului, lucru care s-a și întâmplat în ultimele două luni.”

Iulian Cristache este convins că „Scurt-circuitul între persoana mea și domnia sa a apărut în monentul când, în cadrul unei emisiuni TV, am spus că finanțarea per capita-bunuri și servicii este doar 370 și că nu este corect ce s-a întâmplat în cadrul Comisiei de Finanțare din preuniversitar, unde votul a fost întors, politic, dacă vreți să fiu sincer”.

Pentru acest motiv, „ împreună cu FSH, am cerut desființarea acestei comisii, care are o puternică influență politică”.

Într-o discuție telefonică, Iulian Cristache i-a spus Ecaterinei Andronescu „că greșește și că suma de 370 este cea corectă și că nu are legătură finantarea suplimentară cu cea de bază”.

Concluzionând, acesta afirmă: „Acest lucru trebuie să înțeleagă și d-na ministru, că, într-un final, banii care ajung pentru bunuri și servicii au un algoritm clar: nr. de elevi x 370 lei. Sigur că proiectele propuse sunt foarte bune, dar în continuare nu vom avea bani de utilități și servicii în școli. Acest lucru se întâmplă… deja”.

În ceea ce privește noua lege pe care Ecaterina Andronescu a promis că o finalizează până la 30 martie, liderul părinților spune că următoarele: “deși a declarat de nenumarate ori că vom avea un proiect la sfârșitul acestei luni, căutăm cu toții, sindicate, elevi și părinți, unde se ascunde acest draft“.


“Vom avea o nouă lege trecută prin asumare? Dacă nu… care-i rostul acestei secretomanii? În final, fac un apel la d-na ministru să încerce să nu ne dezbine și să ne cheme pe toți partenerii sociali la masa dialogului”, scrie Cristache.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here