Președintele ADR Sud Muntenia și primarul de la Turnu Măgurele au semnat contractele de finanțare pentru patru proiecte ce se vor derula în municipiul de la Dunăre

0

Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Dănuț Cuclea, primarul municipiului Turnu – Măgurele, au semnat, luni, contractele de finanțare a patru proiecte ce vor fi derulate pe raza orașului de la Dunăre. La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ a luat parte și președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea, care este și președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, iar cele patru contracte sunt aferente proiectelor pentru care municipiul Turnu Măgurele a obținut finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9.

Astfel, în cadrul proiectului „Reabilitarea și construirea de locuințe sociale”, care are ca obiectiv crearea unor spații de locuit îmbunătățite pentru 60 de persoane cu probleme sociale, vor fi dezvoltate servicii sociale integrate ce vor fi furnizate populației dezavantajate de la nivelul municipiului Turnu Măgurele.

De asemenea, proiectul „Reabilitarea zonelor degradate (parcuri) din fața gării și zona Victoria” este proiectul prin care administrația din Turnu Măgurele creează peste 8.000 de metri pătrați de spații verzi pentru petrecerea timpului liber de către copiii și tinerii din zonele urbane marginalizate (ZUM) din localitate, asigurând accesul acestora la activități educaționale și de petrecere a timpului liber adecvate vârstei, nevoilor și potențialului lor.

Cel de-al treilea contract de finanțare aduce municipiului Turnu Măgurele fonduri Regio pentru proiectul „Amenajare zona de promenadă de-a lungul șoselei Alexandriei, porțiunea cuprinsă între bulevardul Independenței și strada Stadionului”, prin care va fi asigurat accesul cetățenilor la infrastructura de petrecere a timpului liber.

Prin cel de-al patrulea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare – „Modernizarea unui spațiu sportiv comunitar în zona funcțională”, cu sprijin european se va moderniza un spațiu existent pentru încurajarea practicării activităților de petrecere a timpului liber sau sportive pentru toți copiii, sporindu-se coeziunea comunitară. Proiectul se va realiza în 33 de luni, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 august 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here