PREOȚII DIN DRĂCȘĂNEI, ACUZAȚI CĂ AU DAT ROȘII ȘI VARZĂ, SUB FORMĂ DE MITĂ ELECTORALĂ

0

dracsanei-300x169

Nici preoții nu mai sunt ușă de biserică. Slujitorii în sutană din comuna Drăcșănei sunt acuzați că fac jocurile unui partid politic (PSD), sprijinindu-l prin acțiuni mai puțin ortodoxe. Mai mulți cetățeni au declarat că preoții au dat roșii și varză, sub pretextul unor fapte creștinești. În fapt, spun oamenii, este vorba de o mită electorală, comandată și dirijată de către PSD.

Principalul învinuit este preotul Ionel Ștefan Jilavu, care ar fi gestionat întreaga operațiune. În timp ce localnicii îl acuză, trimisul Domnului pe pământ se apără, afirmând că nu are nicio simpatie politică, iar acțiunea este una ”europeană”, cu ajutoare din afara țării.

”La sfârșitul săptămânii trecute, în comună a ajuns un tir încărcat cu legume, mai precis cu roșii și varză. Sunt produse ce se oferă gratuit în întreaga țară, printr-un program bine cunoscut. Singura mea implicare este că am identificat familiile nevoiașe, cu posibilități materiale reduse, din cele trei sate ale comunei. Nu am spus că pachetele sunt date de un partid anume și nu le-am sugerat să voteze cu cineva”, a precizat preotul Ionel Ștefan Jilavu.

Printr-un apel la 112, s-a solicitat intervenția oamenilor legii, considerându-se acțiunea ca mită electorală. Polițiștii au întocmit un dosar penal și adună probe pentru a se stabili dacă cele semnalate întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii.

”Astăzi, am fost chemat la poliția din Roșiorii de Vede pentru a da declarații. Voi prezenta organelor de cercetare penală toate documentele privind recepția legumelor. Nu am nimic de ascuns. Primăria nu a fost implicată în niciun fel. La solicitarea mea, ni s-a pus la dispoziție o cameră dintr-o fostă școală. Nimic mai mult. Consider că acțiunea este una denigratoare, pusă la cale de câțiva oameni răzbunători”, a mai afirmat preotul din Drăcșănei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here