Pompierii continuă acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, în localitățile din județ

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în intervalul 11.11.2020, ora 08:00 – 12.11.2020, ora 08:00, pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 20 de evenimente, între care 19 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

De asemenea, salvatorii militari au intervenit și la un accident auto, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingerea a incendiilor, dar și pentru deblocarea unei uși pentru a facilita accesul echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

Totodată, pompierii teleormăneni au efectuat și cinci transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, dar și cinci misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au continuat și acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ (Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Poroschia, Țigănești, Frumoasa, Necșești, Sfințești, Videle, Lunca și Crângu), constând în 11 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și efectuarea de controale la 24 de unități de comerț și alimentație publică unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul misiunilor, pompierii au constatat faptul că unele persoane nu respectau măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here