Polițiști din Roșiorii de Vede, condamnați pentru luare de mită

0

Alexandru Tumbea, Sionel Cornel Gabriel și Pîstae Mitică Ciprian, subofițeri în cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede, au fost condamnați la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Faptele au fost comise în perioada august – noiembrie 2017 și au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu cu ocazia constatării unor abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice.

Conform soluție dată de magistrați, aceștia vor presta câte 100 de zile de muncă în folosul comunității, la primăria Roșiorii de Vede, și vor fi obligați să respecte anumite măsuri în perioada termenului de supraveghere. Decizia nu este definitivă.

  Condamnă pe inculpatul Pîstae Mitică Ciprian la pedeapsa de 1 (unu) an şi 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (fapta din 15.08.2017). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g Cod penal pe o durata de 2 (doi) ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (fapta din 12.09.2017), iar ca pedeapsă complementara interzice anumite drepturi pe o durata de 3 (trei) ani. Condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 1 (unu) an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (fapta din 14.10.2017). În baza art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte mai multe măsuri și să urmeze un curs de calificare profesională. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat şi Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

  Condamnă pe inculpatul Tumbea Alexandru Ştefan la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, anumite drepturi pe o durata de 4 (patru) ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, urmând să respecte câteva măsuri de supraveghere. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat şi Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

  Condamnă pe inculpatul Sionel Cornel Gabriel la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită și interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g Cod penal pe o durata de 4 (patru) ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice eventuala schimbare a locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului să urmeze un curs de calificare profesională și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat şi Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Totodată, judecătorii au decis să-l achite pe inculpatul Tumbea Alexandru Ştefan pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here