Peste 2.600 de posturi, scoase la concurs în şcolile de agenți MAI– Candidații din Teleorman vor susține proba fizică la Academia de Poliție, indiferent de instituția pentru care candidează

0

O nouă sesiune de admitere în cele șase unităţi de învăţământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, se organizează în perioada 2 septembrie – 3 noiembrie, conform datelor făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne.

„Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.592 pentru agenţi de poliţie, 225 pentru agenţi de poliţie de frontieră, 551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi, 275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto”, transmite sursa citată.

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, unităţile de recrutare urmând să publice pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.
Potrivit calendarului, sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape, astfel că după încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

În ceea ce privește proba de evaluare a performanţei fizice, aceasta va fi susținută în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie. Candidații din Teleorman, alături de cei din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov și Tulcea, vor susține proba de evaluare a performanței fizice la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București
Cei care au vor promova proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor în data de 9 octombrie, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ.

Examinarea medicală se va realiza în ordinea descrescătoare a notelor finale și este programată pentru perioada 11 – 31 octombrie.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021
Informații suplimentare cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale şi ale fiecărei instituţii de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here