Peste 100 de permise reținute în minivacanță/ Cuantumul amenzilor date a depășit suma de 330.000 de lei

0
În minivacanța de 1 Mai și Paște, oamenii legii au intervenit la 385 de evenimente, dintre care 368 au fost sesizate prin apel la 112, a transmis IPJ Teleorman. Peste 190 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost la datorie în minivacanță.

 

”În această perioadă, polițiștii au organizat și desfășurat 17 acțiuni, din domeniile siguranței rutiere, a asigurării ordinii și liniștii publice, a prevenirii faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept, a prevenirii actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare, precum și acțiuni de prevenire a faptelor care aduc atingere a vieții și integrității fizice.

În perioada 01-06 mai a.c., în medie, zilnic, peste 140 de polițiști rutieri teleormăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 680 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 332.000 de lei. Polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulatie, 94 de permise de conducere și au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, alte 9 permise de conducere, reținute de polițiștii structurilor rutiere și cei ai structurilor de ordine publică cu atribuții pe această linie, au fost ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În această perioadă, au fost constatate 22 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind depistați în flagrant delict un număr de 15 autori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here