Peste 100 de amenzi date în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție, desfășurate de polițiști

0

Aproximativ 340 de persoane legitimate, 135 de obiective și peste 290 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate, în cursul zilei de duminică, la nivelul județului Teleorman. Acțiunile au vizat informarea și verificarea respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Totodată, acțiunie polițiștilor au vizat și respectarea noilor restricții impuse, la nivelul localităților cu rata de incidențe ridicate. Începând de duminică, 28 martie, circulația persoanelor este restricționată, începând cu ora 20.00, iar magazinele se închid de la ora 18.00, în zilele de week-end, respectiv vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile în care rata de infectare trece de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce în localitățile în care indicele de infectare depășește 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori, restricțiile se aplică pe toată durata săptămânii.

Astfel, duminică, aproximativ 160 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

Forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. Astfel, au fost verificate 135 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 340 de persoane și verificate aproximativ 290 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 18.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here