Peste 1.500 de participanți la concursurile organizate de Zilele Alexandriei; Manifestările au fost organizate în contextul pandemiei de COVID-19

0

Concursurile de role, biciclete şi trotinete pentru copii şi Clubul de Carte, organizate în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Alexandriei, se vor desfășura sâmbătă, 17 septembrie, în Pădurea Vedea, acestea fiind reprogramate din cauza vremii nefavorabile de la sfârșitul săptămânii trecute. Municipalitatea a transmis că nu este nevoie o nouă înscriere, fiind valabilă cea inițială.

Zilele municipiului Alexndria, ediția 2021, s-au derulat, în acest an, sub semnul pandemiei de COVID-19, asfel că au lipsit târgurile, adunările publice, spectacolele în aer liber, terasele şi orice alte servicii de alimentaţie publică la care se adunau mii de persoane, fiind imposibilă asigurarea distanţării fizice, aşa încât siguranţa cetăţeanului să nu fie pusă în niciun fel de pericol.

Au fost organizate însă în zile, intervale şi locaţii diferite, nu mai puțin de 11 concursuri – pescuit, tenis de câmp, şah, tenis de masă, table, fotbal tenis, rummy, fotbal, înot, streetball, billiard, pe secţiuni (fete, băieţi), pentru toate categoriile de vârstă, numărul participanţilor depăşind 1500.
Cei care s-au clasat pe primele trei locuri au primit din partea Primăriei Municipiului Alexandria premii, diplome, medalii, în funcţie de concursul la care au participat.

Mai mult, în parteneriat cu Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23”, duminică 29 august, pe râul Vedea, sectorul din dreptul Parcului Pădurea Vedea, a fost organizată a doua ediţie a concursului de vâslit Descoperă Rowmania, care, de asemenea, s-a bucurat de succes în rândul alexăndrenilor mari şi mici.

Programul Zilelor Muncipiului Alexandria din acest an a mai cuprins Şedinţa Festivă a Consiliului Local, în cadrul căreia a fost acordat titlul de Cetăţean de Onoare actriţei Ioana Calotă şi interpretului de muzică folclorică Florin Vasilică şi a fost acordată o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate în slujba promovării tradiţiilor populare, profesoarei Floarea Aurel.

Nu a lipsit nici Parada şi expoziţia maşinilor de epocă, deja tradiţională la Alexandria, la care au fost prezentate 60 de automobile din România şi Bulgaria. De asemenea, au fost premiaţi, ca în fiecare an, cel mai tânăr şi cel mai vârstnic cetăţean din municipiul Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here