Percheziții la gruparea care vindea mașini folosite din străinătate: Prejudiciul este de 35 milioane de lei

0

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 21 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, fals și uz de fals. 17 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Pentru autoturismele de lux indisponibilizate în cadrul acțiunii din data de 25 februarie 2020, mai multe persoane s-au prezentat pentru a revendica dreptul de proprietate al acestora. Acestea ar fi folosit documente susceptibile că ar fi falsificate, în scopul prezentării unei situații juridice nereale a acestor bunuri.

Autoturismele introduse prin acest circuit comercial ar fi fost înstrăinate atât în târguri de profil auto, însă în mod special acestea ar fi fost comercializate pe site-urile de specialitate de anunțuri online sau platforme social-media.

Activitățile se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Institutului Național de Criminalistică, precum și al polițiștilor din Ilfov și Teleorman.

În februarie, polițiștii au făcut 175 de percheziții în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, în același caz.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar fi controlat direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi cumpărat astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here