Percheziții la artiști care au încasat ilegal indemnizații COVID

0

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și executat, miercuri, o acțiune pentru punerea în executare a patru mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Teleorman și municipiului București, într-o cauză ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, toate în formă continuată.

Potrivit IPJ Teleorman, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost puse în executare un număr de patru mandate de aducere emise față de patru persoane, un bărbat și trei femei. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă concludente și utile cauzei.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că cele patru persoane, invocând calitatea de artist-interpret, au depus la autoritățile competente înscrisuri falsificate în vederea obținerii de indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei COVID-19.
Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorităților competente de pe raza mai multor județe, printre care Teleorman și București, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii anterioare declarării pandemiei, creând un prejudiciu estimat la 20.000 de lei.

Acțiunea a fost derulată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Teleorman și Serviciului de Intervenție și Acțiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here