Percheziții în Teleorman pentru identificarea armelor deținute fără drept – au fost indisponibilizate 10 arme letale, 5 neletale și zeci de cartușe

0

10 arme, dintre care 5 arme letale de vânătoare (3 deținute ilegal), 5 arme neletale, dintre care 4 arme lungi cu aer comprimat și un pistol neletal cu gaze (toate deținute ilegal), o arbaletă și 61 de cartușe letale destinate armelor de vânătoare, deținute illegal, au fost indisponibilizate în urma perchezițiior fcute, joi, de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul structurilor teritoriale de profil, în județele Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș.

Activitățile au vizat identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Perchezițiile s-au desfășurat ca urmare a activităților efectuate în dosarele penale aflate în instrumentare proprie, în locații de pe raza acestora de competență.

Activitățile desfășurate au condus la administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite și ca urmare a activităților de cooperare internațională cu autorități de aplicare a legii din alte state membre UE, precum și scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deținute fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here