Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

0

Poliţişti din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, miercuri dimineaţă, 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

„La acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman desfăşoară 10 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, 10 persoane implicate fiind conduse la audieri”, se arată într-un comunicat de presă al DGPMB.

Conform sursei citate, în urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei de la o firmă „fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here