Percheziții domiciliare în cadrul acțiunii „Foc de artificii”: aproape 200 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de la Pietroșani 

0

Ofițerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman, sub supravegherea procurorului de caz, au efectuat o percheziție domiciliară în comuna Pietroșani, la locuința unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În urma percheziției, s-a stabilit că persoana în cauză deţinea și depozita ilegal, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1, pe care le-ar fi oferit ilegal, spre comercializare, către publicul larg. În cauză, au fost indisponibilizate aproximativ 200 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 5.000 de lei.

Poliţia Română a demarat, pe 23 noiembrie, acţiunea naţională „Foc de artificii”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

De la declanșarea acțiunii, până joi, 3 decembrie, polițiștii au efectuat acţiuni şi controale la 100 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 213 pieţe, târguri sau centre comerciale. Au fost vizate și 49 de persoane fizice și juridice neautorizate care comercializau ambulant articole pirotehnice.

În cadrul acțiunii au fost întocmite 40 de dosare penale, pentru constatarea a 44 de infracțiuni, fiind implicate 46 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări.

Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.300 de lei, iar ca măsuri complementare au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 1.050 kg. de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3 și P1, în valoare de peste 48.900 de lei. De asemenea, a fost retrasă o autorizație de funcționare.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here