Parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizațiile lor pentru achiziția de materiale sanitare și echipamente de protecție pentru medici

0

Parlamentarii  Partidului Social Democrat (PSD) vor dona 50% din indemnizațiile lor pentru achiziția de materiale sanitare și echipamente de protecție pentru medici, a anunțat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, marți seara, după o conferință cu colegii din teritoriu.

„Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea județelor s-a rezumat la cca. 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști pentru medici, adică necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pe coronavirus, iar multe persoane care au ieșit din carantină nu au fost testate. Este foarte grav”, a spus Marcel Ciolacu.

De aceea, președintele PSD a făcut un apel către Guvern și către președintele Klaus Iohannis, în numele tuturor primarilor și președinților de consilii județene să trimită urgent teste către spitale.

„Foarte multe dintre primăriile locale și consiliile județene au deblocat banii către spitale, dar acestea trebuie să aibă de unde să cumpere teste, medicamente, ventilatoare și echipamente de protecție. Iar Guvernul nu aduce aceste lucruri”, a adăugat acesta, care a atras atenția că „cei din prima linie nu mai trebuie lăsați să lupte cu mâinile goale ca până acum”.

„Protecția lor este esențială pentru viața noastră, a tuturor”, a punctat liderul social-democraților.

Acesta a mai cerut Guvernului modificarea legislației pentru a permite primăriilor să deblocheze fonduri suplimentare din rezerva proprie pentru situații de urgență.

„Este nevoie urgentă de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamente medicale”, a atenționat Marcel Ciolacu, care a subliniat că „nu putem aștepta trei luni să se facă licitațiile conform procedurilor actuale”.

„Nu mai este timp de pierdut. Trebuie să luăm măsuri mai clare pentru persoanele în vârstă, de peste 65 de ani. Ele sunt cele mai expuse riscurilor”, a mai spus acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here