Oportunități de finanțare prin PNRR, discutate în cadrul unui workshop organizat de ADI Managementul Deșeurilor Teleorman

0

Un workshop privind impactul modificărilor legislației în domeniul deșeurilor municipale și oportunități de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost organizat joi, 31 martie, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul deșeurilor Teleorman, a anunțat președintele asociației Ciprian Ciuperceanu.

În cadrul întâlnirii la care a luat parte și conducerea Consiliului Județean Teleorman, ca principale obiective au fost stabilite: creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea gestionării corecte a deșeurilor municipale, separarea la sursă și colectarea selectivă.

“Astăzi, 31 martie, în cadrul Asociație de Dezvoltare Intercomunitară Managementul deșeurilor Teleorman, a fost organizat workshop-ul privind impactul modificărilor legislației in domeniul deșeurilor municipale și oportunități de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
În strânsă colaborare cu aparatul tehnic al asociației, am stabilit ca principale obiective: creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea gestionării corecte a deșeurilor municipale, separarea la sursă și colectarea selectivă.
În cadrul întâlnirii, desfășurate în prezența reprezentanților Consiliului Județean Teleorman și ai UAT-urilor au fost abordate următoarele teme:
Prevederile legale în domeniul gestionării deșeurilor și modalitatea de aplicare, obligațiile UAT-urilor;
Aplicarea instrumentului economic “Plătește pentru cât arunci”;
Colectarea separată la sursă a deșeurilor municipale;
Indicatori de performanță aplicabili pentru UAT și Operatori;
Oportunități de finațare pentru UAT pin PNRR”, explică Ciprian Ciuperceanu, președintele ADI Managementul Deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here