O școală din județ a trecut cursurile în online

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, întrunit în ședință miercuri, 6 octombrie, a adoptat hotărârea prin care se suspendă activitatea cu prezenţă fizică la nivelul Școlii Gimnaziale ”Dan Berindei” Roșiorii de Vede, începând cu data de 7 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost luată în urma confirmării mai multor cazuri de COVID-19 în unitatea școlară menționată.

La finalul săptămânii trecute, guvernanții au decis că școlile vor rămâne dechise, indiferent de rata de îmbolnăvire înregistrată într-o localitate. Trecerea în online a cursurilor se va realiza numai acolo unde vor fi înregistrate cazuri de COVID-19, prin decizia Consiliului de administrație al unității școlare.

“Art.1 – (1) Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul:
a) permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;
b) stabilirii modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală”, prevede hotărârea CNSU de joi, 30 septembrie, adoptată ulterior de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here