O nouă serie de „Salvatori din pasiune” la ISU Teleorman

0

O nouă serie de voluntari parcurg, în această perioadă, Cursul Introductiv din cadrul programului „Salvator din Pasiune”, în municipiul Alexandria, transmite ISU Teleorman.

Pe parcursul a patru zile, cei 18 tineri din această serie învață de la pompierii militari ce înseamnă o situație de urgență, ce misiuni specifice revin salvatorilor, care este tehnica de intervenție și cum poate ea fi folosită pentru ajutorarea semenilor.

Tinerii voluntari vor continua să se pregătească în cea de-a doua etapă a programului, pe timpul căreia își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, “programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman fiind unul foarte solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie de ajutor oamenilor”.

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulat la nivelul județului de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență.

Informații suplimentare, condițiile de înscriere și următoarea perioadă de pregătire în cadrul programului de voluntariat pot fi găsite pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here