O nouă provocare pentru conducerea municipalităţii roşiorene: „Ziua Internaţională a Copilului”! Iată programul dedicat copiilor

0

O nouă provocare pentru conducerea municipalităţii roşiorene o reprezintă „Ziua Internaţională a Copilului”, o zi în care avem prilejul de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor. Acesta este şi motivul pentru care mâine 31 Mai, la Roşiorii de Vede au loc mai multe momente dedicate copiilor.

Iată programul:

Ziua debutează cu un concurs de şah cu participarea elevilor din clasele I-VII la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Dan Berindei, incepând cu ora 09:00.

Tot acolo se desfăşoară şi Concursul de Handbal ” 1Iunie”. Prima categoie minihandbal-clasele primare, lotul format din 10 jucători şi cea de-a doua categorie Handbal clasele V-VII.

La ora 10:00 are loc expoziţia de desene şi colaje intitulată „Copilărie Fericită”. Expun elevii de la Şcoala Gimnazială Ciolăneşti sub îndrumarea prof. Mariana Iscru. Expoziţia poate fi vizionată la Muzeul de Istorie „Petre Voivozeanu”.

Tot de la ora 10:00 dar de data aceasta în Parcul „Nicolae Bălcescu”, începe „Universul Copilăriei”, concurs de desene pe asfalt, cu participarea preşcolarilor din grădiniţele roşiorene.

O oră mai târziu, la ora 11:00 suntem invitaţi în lumea poveştilor. Participă preşcolarii de la Grădiniţa nr 1 Roşiorii de Vede, grupa mijlocie, educatoare Monica Loncea. Inedit este faptul că poveştile vor fi lecturate de primarul Municipiului Roşiorii de Vedem Valerică Gheorghe Cîrciumaru şi de viceprimarul Cristiana Piper Savu. „Poveştile copilăriei” se desfăşoară la Biblioteca „Gala Galaction”, secţia de copii.

Şi tot începând cu ora 11:00 şi până la ora 16:00, preşcolarii si elevii roşioreni pot vizita expoziţiile permanente şi temporare ale Muzeului de istorie „Petre Voivozeanu”, manifestaţie ajunsă la cea de-a V-a ediţie sub titulatura „File de istorie”.

La Roşiorii de Vede Ziua Internaţională a copilului se încheie cu un spectacol muzical-coregrafic susţinut de elevi din instituţiile şcolare roşiorene. Acest spectacol va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Bălcescu”.

Să nu uităm ca, 1 iunie este probabil una dintre cele mai fericite zile din an pentru cei mai mici. Copiii sunt sărbătoriți în această zi, primesc cadouri și au parte numai de bucurii.
Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925.

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului,  este ziua în care trebuie să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

Adina T. Boboc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here