O nouă inițiativă legislativă depusă de senatorul Danuț Cristescu – “Încurajarea implicării civice, inclusiv a mediului privat, în susținerea educației”

0
Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu a depus o nouă inițiativă legislativă prin care sunt incluse unitățile de învățământ în sfera beneficiarilor celor 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, precum și a sponsorizărilor efectuate de către persoanelor juridice plătitoare de impozit pe profit sau de către microîntreprinderi.

 

Potrivit social-democratului, inițiativa este una necesară, care duce atât la creșterea gradului de autonomie a unităților de învățământ în sensul de a putea dispune de venituri extrabugetare, cât și la încurajarea implicării civice, inclusiv a mediului privat, în susținerea educației.

“Prin inițiativa legislativă se includ unitățile de învățământ în sfera beneficiarilor celor 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, precum și a sponsorizărilor efectuate de către persoanelor juridice plătitoare de impozit pe profit sau de către microîntreprinderi.
Necesitatea inițiativei:
1.Nevoia de a găsi soluții pentru a crește resursele financiare disponibile unităților de învățământ ;
2.Creșterea gradului de autonomie a unităților de învățământ în sensul de a putea dispune de venituri extrabugetare ;
3.Combaterea practicii netransparente a colectării fondului clasei.
4.Încurajarea implicării civice, inclusiv a mediului privat, în susținerea educației”, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here