O butelie montată necorespunzător putea duce la o tragedie, la Poeni. Bătrână de 90 de ani, salvată din flăcări de către vecini

0

Un incendiu de locuință a izbucnit într-o gospodărie din satul Cătunu, comuna Poeni, luni în jurul prânzului, la fața locului deplasându-se pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul incendiului, salvatorii au constatat că flăcările cuprinseseră o bucătărie și tavanul din lemn al locuinței, pe o suprafață de cca. 30 mp, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil.

Până la sosirea salvatorilor, proprietara locuinței, o femeie de circa 89 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către vecini, prezentând un atac de panică, iar fiica acesteia, de 62 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței. Ambele persoane au fost preluate de către echipajul SMURD care le-a acordat primul ajutor calificat, ele refuzând apoi transportarea la spital.

Pompierii au stins incendiul în mai puțin de o oră, în limitele găsite, fiind salvată cea mai mare parte a casei de locuit și anexele gospodărești. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o butelie montată necorespunzător, ce prezenta scăpări de gaze, acestea aprinzându-se la încercarea proprietarei de a face mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here