Numărul focarelor de pestă porcină africană, în creștere – 111 focare active în Teleorman

0

În ultima săptămână au fost stinse un număr de 30 de focare pestă porcină africană (PPA) din gospodăriile populației, iar în data de 28 octombrie erau active 585 de focare de PPA, dintre acestea 111 în județul Teleorman, conform datelor prezentate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Din totalul focarelor active, 21 de focare în exploatații comerciale și 3 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 376.938 de porcine (animale afectate din focarele active).
În intervalul 22 – 28 octombrie au fost înregistrate 30 de focare noi de PPA, dintre care două în Teleorman, și au fost stinse alte 30 de focare de PPA, niciunul din Teleorman.
De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.895 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Pe raza județul Teleorman, de la apariția primului ca și până la data menționată, au fost diagnosticate 492 de cazuri la mistreți găsiți morți și 50 de cazuri la mistreți vânați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here