Nouă incendii de vegetație uscată, în numai două zile; la Slobozia Mândra pompierii au reușit să salveze o casă de locuit

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în ultimele două zile, la 106 evenimente, dintre care 43 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS-CoV-2, anunță ISU Teleorman.

De asemenea, salvatorii militari au intervenit și pentru stingerea a 10 incendii, dintre care un incendiu de locuință în Slobozia Mândra și alte nouă incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Videle (3), Lisa (2), Blejești, Poeni, Drăgănești Vlașca, Deparați.

La Slobozia Mândra, sâmbătă dimineață, o persoană a observat manifestarea unui incendiu la acoperișul unei locuințe, motiv pentru care a solicitat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele. La sosirea salvatorilor, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul se manifesta la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, la câteva grinzi și astereala din lemn, cu posibilitate de extindere la întregul imobil.
Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul după aproape o oră de intervenție, în limitele găsite. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 5.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50.000 de lei.
Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din vina coșului de fum, necurățat.

Potrivit ISU Teleorman, în această perioadă se înregistrează tot mai multe incendii de vegetație uscată și gunoi menajer, majoritatea acestora fiind generate de cetățenii iresponsabili, care nu conștientizează pericolul la care îi expun pe semeni prin posibilitatea de producere a unor pagube materiale ori prin distrugerea mediului înconjurător.
Incendiile, cele mai multe izbucnite din cauza folosirii intenționate a sursei de aprinde, a focurilor în spații deschise lăsate nesupravegheate ori fără a fi luate măsurile necesare împiedicării propagării la bunurile din apropiere, precum și din cauza țigărilor nestinse, aruncate la întâmplare, s-au manifestat pe raza localităților Videle (3), Lisa (2), Blejești, Poeni, Drăgănești Vlașca, Deparați.

Din fericire, acestea au fost stinse fără a fi produse pagube materiale ori victime omenești, cu toate că acest risc a fost unul ridicat, mai ales că cele mai multe dintre ele s-au manifestat în apropierea drumurilor naționale și județene, fumul dens putând pune în pericol viața participanților la traficul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here