Noi restricții impuse de autoritățile județene pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus – Unde este obligatorie masca de protecție și ce tipuri de activități sunt afectate

0

Autoritățile județene au adoptat noi măsuri de restricție, menite să limiteze răspândirea infecțiilot cu noul coronavirus, după ce, în Teleorman, în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Asttfel, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor lua măsuri ca aceste evenimente să se desfășoare în intervalul orar 08.00 – 22.00 în zilele de luni până vineri și în intervalul orar 08.00 – 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică și pentru monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către participanții la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. Totodată, în cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans.”.

De asemenea, programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri, terase destinate comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, se stabilește intervalul orar 0800 – 2200 în zilele de luni până vineri și în intervalul orar 0800 – 2300 în zilele de sâmbătă și duminică, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități luând măsuri pe a asigura monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.”

În cazul nerespectării obligațiilor menționate, autoritățile publice locale vor lua, de îndată, măsura suspendării pe o perioadă de 14 zile a autorizației de funcționare a agentului economic, potrivit dispozițiilor art. 5 pct. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, la solicitarea organelor constatatoare a nerespectării legii.

Totodată, începând cu data de 31 iulie, pe toată durata zilei, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Teleorman în spații închise și în spațiile deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, oboare și în zonele limitrofe acestora, mijloace de transport în comun, stații de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum și în alte spații deschise unde se formează grupuri mai mari de 3 persoane.

În Municipiul Alexandria se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 18.00 – 22.00 pe strada Libertății pe tronsonul cuprins între strada Ion Creangă și strada București.

În Municipiul Roșiori de Vede se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 18.00 – 22.00 pe strada Rahovei pe tronsonul cuprins între strada A. I. Cuza și strada Dunării.

În Municipiul Turnu Măgurele se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 18.00 – 22.00 pe bulevardul Independenței pe tronsonul cuprins între strada Republicii și strada 1 Mai.

În Orașul Videle se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 18.00 – 22.00 pe strada Lipscani pe tronsonul cuprins între strada Republicii și șoseaua Giurgiului.

În Orașul Zimnicea se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție (mască de unică folosință, eșarfă sau a oricărui dispozitiv care acoperă nasul și gura confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal) în intervalul orar 0700 – 1200 și 1800 – 2200 pe strada Mihai Vitezul pe tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și strada Romană.”.

De la măsurile reglementate prin prezenta hotărâre se sunt exceptate următoarele categorii de persoane: copii cu vârsta mai mica de 5 ani; persoanele care desfășoară activități fizice intense și / sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here