Noi precizări referitor la vaccinarea anti-COVID: Jumătate de doză 3 la rapelul cu Moderna; rapel cu ARN Mesager la Johnson&Johnson

0

Începând de luni, 1 noiembrie, persoanele care au făcut schema de vaccinare primară (două doze) cu vaccinul Spikevax (Moderna) și vor opta pentru doza 3 de rapel cu același tip de vaccin, vor primi o doză înjumătățită (1/2 doză) din vaccinul Spikevax (Moderna), a anunțat, vineri, CNCAV.

De asemenea, a mai transmis sursa citată, persoanele care au făcut schema de vaccinare primară cu unul dintre celelalte vaccinuri autorizate (Comirnaty-Pfizer, Vaxzevria-AstraZeneca și Janssen-Johnson&Johnson) și care aleg administrarea dozei de rapel cu vaccinul Spikevax (Moderna), le va fi administrată o doză întreagă din acest tip de vaccin.
Pe de altă parte, începând cu data de 8 noiembrie, pentru persoanele care au efectuat schema de vaccinare primară cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty-Pfizer BioNTech sau Spikevax/-Moderna). Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest vaccin pot efectua doza de rapel tot cu Janssen (Johnson&Johnson), transmite CNCAV.

Doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni. Doza 3 – suplimentară – pentru persoanele imunocompromise, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here