Moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii; deputat PSD Florin Piper Savu: “Strigătul disperat al fermierilor nu e auzit de nimeni din Coaliția Austerității”

0

Deputatul PSD de Teleorman Florin Piper Savu anunță că partidul din care face parte va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.
Agricultura românească este împinsă către faliment de Guvernul Cîțu care, după ce a refuzat să acorde despăgubiri pentru calamități, acum înjumătățește subvențiile, susține deputatul PSD Florin Piper Savu.

Parlamentarul teleormănean mai spune și că, în timp ce guvernanții Coaliției Austerității “îi ignoră cu aroganța și dispreț pe fermieri”, conducerea PSD se întâlnește cu reprezentanții agricultorilor pentru “a conveni împreună o agendă și un plan de acțiune care să salveze ce se mai poate salva din agricultura României”.

Strigătul disperat al fermierilor că se alege praful de afacerile lor nu e auzit de nimeni din Coaliția Austerității. Cum e posibil ca România să fie îngropată-n datorii, guvernările Orban și Cîțu să facă împrumuturi galopante de zeci de miliarde de euro și să nu se găsească bani pentru despăgubirile și subvențiile necesare unui domeniul vital de care depinde securitatea alimentară a țării ?
Fără sprijin din partea statului, așa cum e în toată Europa, fermierii români vor fi pur și simplu eliminați; piața românească va fi total ocupată de marfă din import, ceea ce va adânci dramatic deficitul balanței comerciale.
România deja plătește pe importuri alimentare de 5 ori mai mult decât încasează pe exporturi de produse agricole”, spune deputatul PSD Florin Piper Savu.

Despre moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a vorbit și președintele PSD Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților a punctat că moțiunea va fi depusă, la Camera Deputaților, în cursul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here