Mobilizare exemplară la Buzescu și Plosca, în cadrul campaniei “Teleorman, județ curat!”

0

Peste 80 de cetățeni din Buzescu și angajați ai primăriei, în frunte cu primarul Valentin Trăistaru, au luat parte, marți, la Campania de ecologizare a județului – Teleorman, județ curat!

“Este un demers benefic pentru localitatea noastră, am decis să ne alăturăm inițiativei demarate încă de anul trecut de senatorul Eugen Pîrvulescu și consider că, până la urmă, depinde numai de noi, cetățenii din Buzescu, să avem o localitate curată”, spune Valentin Trăistaru, în timp ce se înarmează cu mănuși și saci menajeri pentru a se apuca de strâns gunoaie.

Iar “recolta” este una bogată: zeci de saci plini de deșeuri aruncate la întâmplare. De altfel, la Buzescu este la fel ca în celelalte localități ale județului – gunoaie aruncate pe străzi, pe câmp, prin culturi…

La Plosca, localitate vecină, povestea se repetă. Și aici, undeva la 70 de cetățeni și funcționari din Primărie, alături de primarul Cosmin Șerban adună de zor gunoaiele aruncate la întâmplare – pungi de plastic, sticle goale, jucării stricate, ambalaje… Zeci de saci de gunoi s-au strâns și aici în câteva ore.

În spatele voluntarilor, atât la Buzescu, cât și la Plosca, imaginea este una plăcută ochiului. Pentru cât timp rămâne de văzut.

“Noi ne-am mobilizat pentru această acțiune pentru că este, cu siguranță, un lucru bun care se întâmplă localității noastre. Și o să repetăm acțiunea, ori de câte ori va fi nevoie, până când se va înțelege că gunoaiele nu trebuie aruncate la întâmplare”, spune Cosmin Șerban, primarul localității Plosca, lângă o grămadă de câțiva saci de deșeuri adunate de pe raza localității pe care o păstorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here