Ministerul Sănătății vine cu clarificări despre administrarea pastilelor de Iodură de Potasiu/ Farmaciile din județ de unde pot fi ridicate

0

După ce, în luna iunie, autoritățile au decis că persoanele cu vârsta de până la 40 de ani vor primi comprimate cu Iodură de Potasiu, care vor putea fi administrate în cazul unui incident nuclear, Ministerul Sănătății a demarat campania de distribuire a acestora.

Pentru a intra în posesia pastilelor de iod, beneficiarii trebuie să meargă la medicul de familie care va elibera o rețetă specială în baza căreia vor putea ridica medicamentul de la una dintre cele aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara în care se găsesc.

Recent, și Direcția de Sănătate Publică Teleorman a dat publicității lista farmaciilor din județ în care se distribuie gratuit comprimatele de Iodură de Potasiu. Astfel, potrivit sursei citate, este vorba despre 18 farmacii (17 în mediul urban – 9 în Alexandria, 3 în Turnu Măgurele, 3 în Roșiori de Vede, câte una în Videle și Zimnicea, și una din mediul rural – la Peretu)
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here