Medic al Spitalului Caritas, decorat de președintele României cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler

0

Președintele Klaus Iohannis decorează, miercuri, cu ocazia Zilei Naționale a României, 28 de medici din țară, „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, între aceștia și Andra Ligia (Priboi) Roncea, medic specialist în medicină de urgență la Spitalul Municipal Caritas Roșiori de Vede.

În cadrul ceremoniei care va avea loc la Palatul Cotroceni, dr. Andra Ligia (Priboi) Roncea va fi decorată cu Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler, potrivit decretului semnat de președintele Klaus Iohannis și contrasemnat de premierul Nicolae Ciucă, publicat deja în Monitorul Oficial.

Medicul Andra Ligia (Priboi) Roncea face parte din colectivul Spitalului Municipal Caritas Roșiori de Vede încă din anul 2014 și are una dintre cele mai căutate și solicitante specializări – medicina de urgență. De mai bine de un și jumătate, de când Spitalul Caritas din Roșiori de Vede a fost transformat în spital suport COVID, dr. Andra (Priboi) Roncea luptă pentru viața pacienților cu COVID-19, mulți dintre aceștia dezvoltând forme grave ale bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here