Mascații au descins la adrese din Teleorman, într-un dosar de înșelăciune și complicitate la înșelăciune

0

Oamenii legii au pus în aplicare, în cursul zilei de duminică, 16 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a 11 persoane bănuite de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Ulterior, față de șapte bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Anchetatorii susțin că, “la data de 5 februarie 2021, în cadrul unui eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriției în municipiul Câmpia Turzii, o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic”. În urma cercetărilor, au fost identificate nu mai puțin de 33 de persoane vătămate.

“În urma perchezițiilor desfășurate la locuințele persoanelor bănuite, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire și 400 de dolari, precum și 18 telefoane mobile, înscrisuri de interes în cauză, dar și alte probe și mijloace de probă utile în cadrul procesului penal”, a anunțat, luni, Poliția Română.

Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de polițiști, fiind aplicată totodată și măsura sechestrului asigurător asupra a trei autovehicule și unui imobil.

Acțiunea a fost derulată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, Biroului de Investigații Criminale Turda, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar activitățile au beneficiat sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Călărași, Olt, Ilfov și București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here