Manager Spitalul Județean Alexandria: “Au fost situații în care depindeam de la o zi la alta de livrarea echipamentelor de protecție”

0

Angajații celei mai mari unități sanitare din județ, Spitalul Județean de Urgență, nu s-au confruntat cu lipsa echipamentelor de protecție, în perioada scursă de la debutul pandemiei de COVID, însă au fost situații în care unitatea medicală a depins de la o zi la alta de livrarea echipamentelor. Informația a fost furnizată de managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Dobre, în cadrul unei conferințe de presă la care a luat parte și președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

Managerul unității medicale a declarat că acoperirea necesarului de măști de protecție și de celelalte echipamente necesare a fost un demers destul de dificil, în contextul în care pe piață efectiv nu se găseau.

„Au fost unele probleme când nu se găseau echipamente în piață. Nu au fost situații în care nu am avut acele echipamente, dar am avut situații în care depindeam de la o zi la alta de livrarea lor”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, dr. Alexandru Dobre.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean a precizat faptul că livrările s-au făcut greu în perioada scursă de la debutul pandemiei, iar achizițiile de la UNIFARM ( n.r. companie de stat aflată în subordinea Ministerului Sănătății) au fost completate cu achiziții de pe piața liberă, pentru ca unitatea medicală să nu rămână fără necesarul de echipamente de protecție.

Pe data de 23 martie am făcut comandă către UNIFARM, care la vremea aceea nu putea să facă efectiv față livrării, pentru că solicitările erau foarte mari la nivel național. Echipamentele au venit de la UNIFARM pe data de 7 aprilie, vă imaginați că, între timp, managerul spitalului a trebuit să găsească soluții pe piața liberă”, a spus Danuț Cristescu.

Aparatură medicală de 7.991 de mii de lei 

Pentru Spitalul Județean 7.991 de mii de lei au fost alocați, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Teleorman, pentru achiziționarea de aparatură medicală. Vor fi achiziționate, potrivit informațiilor furnizate: trei sisteme portabile pentru videointubații; 10 sisteme compacte non-invazive încălzire pacient; 13 ventilatoare mecanice ( valoarea totală de 624 mii lei); targă metalică de transport dotată cu aparat ventilație portabil, butelie oxigen și monitor funcții vitale pentru transport; 100 de injectomate cu senzor presiune cu o seringă (valoarea totală – 700 mii lei); 100 de infuzomate (valoarea totală de 800 mii lei); 10 aspiratoare secreții; 15 defibrilatoare ( valoare totală de 450 mii lei); 50 de monitoare funcții vitale (900 mii lei); un aparat anestezie (240 mii lei); 15 aparate EKG cu 12 derivații simultan portabil (valoare totală de150 mii lei); aparat ventilație mecanică nou născuți (336 mii lei); 20 de aparate de sterilizare aer (valoarea totală – 500 mii lei); un aparat RX mobil (valoare de 500 mii lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here