Majorare voluntară cu 200 de lei a salariului minim pe economie, scutită de taxe și impozite: Adrian Gâdea: “Nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează să ofere salarii mai mari propriilor angajați”

0

Majorarea voluntară a salariului minim pe economie cu 200 de lei, sumă scutită de taxe și impozite, este o măsură care intră în vigoare cu scopul de a-i sprijini pe salariații cu cele mai mici venituri, în fața creșterii prețurilor, transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Social-democratul susține că majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați.

“O nouă măsură propusă de PSD, în programul „Sprijin pentru România”, intră în vigoare cu scopul de a-i sprijini pe salariații cu cele mai mici venituri, în fața creșterii prețurilor. Majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați, prin scutirea de impozit pentru cei 200 de lei acordați în plus peste salariul minim. Este o măsură bună pentru angajați, dar și pentru angajatorii care vor să-și păstreze forța de muncă. De asemenea, este o măsură care vizează în primul rând angajații din mediul privat (unde sunt cei mai mulți salariați încadrați cu salariul minim).

Este evident că această măsură nu compensează în totalitate creșterile de prețuri din ultima perioadă, dar este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați, care resimt cel mai greu inflația. Este un sprijin care diminuează impactul negativ al inflației.

În același timp, introducerea acestei scutiri de impozit pe cei 200 în plus la salariul minim este o nouă dovadă că în România nu mai există demult cotă unică de impozitare”, a transmis Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here